Project Description

Lab van Troje

Lab van Troje is een creatief laboratorium dat oplossingen aanreikt om versneld te komen tot een duurzame, leefbare en klimaatneutrale Gentse regio. Zij excelleren in het opzetten van participatieprojecten en kregen in 2016 de opdracht van Stad Gent om SHOP & HOP uit te werken. SHOP & HOP is een initiatief om handenvrij winkelen in de Gentse binnenstad mogelijk te maken.

Midden 2017 kreeg De Bosduif de opdracht om het Lab van Troje hierbij te ondersteunen. De Bosduif werkte een plan van aanpak uit voor hun communicatie. Focus was de website, Facebook & de nieuwsbrief. De Bosduif creëerde content voor social media en gaf ondersteuning bij het uitwerken van publiciteit, zoals promo-acties.

De Bosduif recycleerde bestaande data tot nieuwe facebookposts, introduceerde een terugkerende FB-post van de SHOP&HOP etalages in Gent en schakelde de handelaar via nieuwsbrieven in als online ambassadeur.

Het organisch bereik & de betrokkenheid van de Facebookposts steeg met 60% & 75% op 1 maand tijd.

Daarnaast vertegenwoordigde De Bosduif het Lab van Troje bij overleg met externe partners, wat de communicatie betrof. En maakte ze briefings op voor grafici, evenorganisatoren en stadsdiensten.

Ook je communicatie verbeteren? >>