Hoe een dubbeltje rollen kan. Vertel je aan een vriendin over je goesting om professioneel ideeën te verkopen, biedt zij je een babyborrel aan die nog wat creatieve invulling kan gebruiken. A perfect match!

De meest fantastische ideeën borrelden op, maar mijn credo is dat creativiteit geen extra  geld zal kosten. Heb je een sterk concept, dan tweak je dit in de reeds bestaande budgetten.  En het concept kwam tot mij, toen ik hun geboortekaartje er opnieuw bijnam:

het geboortekaartje als inspiratiebron

Het geboortekaartje als inspiratiebron

De weelderige tafel vol groenten vormde het uitgangspunt. Al snel waren we er uit om die tafel opnieuw te maken, voor tijdens de babyborrel. Het was perfect als eye-catcher voor de gasten die binnenkwamen. De ouders kunnen bij die tafel hun gasten ontvangen. En de de bijenkorf zal nu het bedje van de baby worden.  Een groot voor – en -namoment kwam zo tot leven.  En dat leven werd die dag gevierd.

Het kaartje was ook de inspiratiebron om de tafeldecoratie te bepalen. Ik stak zelf de handen uit de mouwen om tot onderstaand origineel en bij het concept passende tafeldecoratie te komen. Daarnaast maakte een professionele bloemenmaker nog enkele grotere ‘bloemstukken’ die werden gemaakt van seizoensgebonden groenten.

De insteek sloot perfect aan bij de visie van de ouders in de keuken. Oh ja, vermelde ik al dat zij de eigenaars zijn van het fantastische restaurant ’t VijfdeSeizoen? Of hoe een spruitje rollen kan.

tafeldecoratie

Tafeldecoratie: savooiblad, spruitjes, koolbloem en de naambadge

De bijenmand van op het kaartje werd vervangen door de wieg mét de baby

De groententafel van op het kaartje werd opnieuw gemaakt. Maar nu mét baby.