“De Bosduif denkt vérder!”

-Decathlon Gent-

Als bedrijf kan je niet alles onder controle hebben, of toch niet direct. Decathlon Gent stond voor een uitdaging. Nog maar net hadden ze zich in Gent gevestigd of ze moesten het hart van de Gentse fietser terugwinnen. Want op sociale media klonk er gemor: een mega-sportwinkel met veel te weinig fietsrekken. En dat in een stad met superveel fietsers.

decathlon instagraIk ging de uitdaging aan: Hoe kon Decathlon Gent het hart van de Gentse fietser terugwinnen? Welke aanpassingen kon het bedrijf doen, met eigen resources. Op korte en op lange termijn. Met weinig of met veel budget. Hoe kon dit ook commercieel interessant zijn? De ideeën borrelden op en ik was ervan overtuigd dat met weinig middelen er snel resultaat geboekt kon worden.

 

Na een gesprek met de bedrijfsleider, begon ik aan een Secret List of Ideas. De Secret List of Ideas is een A4 vol creatieve marketing en communicatie ideeën. Sommige zaken kan je snel implementeren, zonder extra budget. Andere zaken op de lijst geven de mogelijkheden op lange termijn aan. Want voor een bedrijfsleider is het leven meer dan fietsstallingen alleen. En dan is een extern creatief consultant tijdsbesparend en heel inspiratievol.

Bestaande dienstverlening linken aan de noden van de fietsers

En opeens zie je een idee werkelijkheid worden